KABA

Jelić i Petračić udružili snage na košarkaškom terenu

KARLOVAC – U sklopu proslave rođendana Karlovca u gradu na četiri rijeke jučer je gostovala košarkaška turneja Basket Tour 2014. Ovo je druga godina zaredom da Karlovac, pored još 15 drugih gradova Hrvatske, sudjeluje u ovoj sportskoj turneji.

Do kolovoza je u planu održavanje 16 turnira na glavnim trgovima hrvatskih gradova, a natjecanje se odvija po principu tri na tri. Tri najbolje ekipe iz svake od četiri regije izborit će nastup na Masters turniru koji će biti održan 2. kolovoza u Rijeci. Pobjednik završnog turnirapredstavljat će Hrvatsku na “FIBA World Touru” u Lausanni u Švicarskoj.

Osim košarkaškog turnira, organizirana su natjecanja u zakucavanju i tricama, a u košarci su se okušali i gradonačelnik Damir Jelić, košarkaški djelatnik i sudac Damir Kanceljak i bivši košarkaš Davor Petračić, koji su rezultatom 11:7 izgubili od ekipe Fišer grupe koja je trenutno vodeća u ovom turniru.

Odaziv karlovčana bio je dobar, a košarka je kroz povijest bila jedan od sportova koji je imao visoko mjesto u našrm gradu, dovoljno je samo spomenuti klub Željezničar koji je bio najbolji u bivšoj državi, kaže Jelić.

U svakom slučaju i ovaj turnir je poziv mladima da se okušaju u sportu, ma koji on bio, jer Karlovac ima dosta sportskih terena i dobru tradiciju.