web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Retrospektivna izložba radova Daniela Butale

KARLOVAC – Retrospektivna izložba poznatog karlovačkog akademskog slikara Daniela Butale bit će postavljena u Galeriji “Vjekoslav Karas” ove srijede, 9. srpnja. Ova izložba još je jedan poklon Karlovčanima uoči predstojećeg 435. rođendana grada.

Leptiri, skakavci, vilin konjici, cvijeće – neki su to od najomiljenijih i najčešće korištenih motiva karlovačkog slikara Daniela Butale. Ciklusi slika s ovim motivima dio su i retrospektivne izložbe koju od srijede možete razgledati u Galeriji “Vjekoslav Karas”. Na izložbi će biti izložena djela nastala u razdoblju od 1970. godine pa sve do recentnih radova novijeg datuma.

Zanimljivo je da je ova izložba namijenjena svim dobnim skupinama – od iskusnih ljubitelja likovne umjetnosti pa sve do onih koji se tek upoznaju s umjetnošću i Butalinim omiljenim motivima.

Naime, Gradski muzej Karlovac uz samu izložbu organizira i dodate sadržaje namijenjene upravo najmlađima, a jedno od njih je zabavno-kreativna radionica na temu “Kukci” koja će biti održana u četvrtak, dan nakon otvorenja izložbe. U četvrtak u 19 sati bit će održano i popularno-znanstveno predavanje kustosa Luke Čorka na temu “Kukci”, a u petak je na rasporedu još jedna radionica, ovoga puta posvećena mitskom letaču Ikaru, također jednom od omiljenih motiva u umjetnosti. Sudjelovanje na obje radionice je besplatno, a prijave se primaju do srijede na e-mail: matea.galetic@gmk.hr ili broj mobitela 098 957 14 25.

Izložba i popratni edukativni program realizirani su sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva kulture.