web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Susret sa Zvijezdom – prva javna tribina u sklopu izrade Urbanističkog plana

KARLOVAC – Susret sa Zvijezdom naziv je javne tribine koja je za cilj imala na jednom mjestu okupiti sve koji smatraju da imaju nešto za reći vezano uz uređenje najstarijeg dijela Karlovca. Tribina je dio izrade Urbanističkog plana uređenja Zvijezde, a osim nje provedeno je i anketiranje stanovnika ove gradske četvrti.

Propadanje Zvijezde počelo je još prije Domovinskog rata, no ratna zbivanja uspjela su ovaj dio grada koji je nekad bio središte događanja ostaviti pustim. Vidljivo je to i u podatku da se broj stanovnika ove gradske četvrti prepolovio. Početak izrade Urbanističkog plana uređenja donosi novu nadu kako će se život u Zvijezdu vratiti. Osim plana izrađuju se o brojne studije – ekonomska, prometna, konzervatorska, demografska, sociološka i krajobrazna, na kojoj rade svi stručnjaci zajedničkim snagama. Odlučeno je i kako će javnost u izradu biti uključena od početka, a sve je počelo prvom javnom tribinom.

Da oprečni stavovi postoje svjesni su i stručnjaci ukljuečni u izradi Urbanističkog plana, no žele ih okupiti na jednom mjestu i skupiti velik broj prijedloga, ideja i mišljenja.

Svi pristigli prijedlozi bit će publicirai u prilogu Urbanističkog plana kako bi i buduće generacije vidjele na koji se način raspravljalo o obnovi Zvijezde. Radne verzije studija trebale bi biti gotove na jesen, nakon toga kreće se u javne rasprave tijekom zime.