web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U Glazbenoj školi započeo Piano&Guitar Festival

KARLOVAC – Uz Međunarodnu akademiju za flautu, u našem se gradu odvija još jedan glazbeni festival koji je nas je ovoga tjedna postavio u samo središte kulturne karte Europe.  Drugu godinu za redom, u Glazbenoj školi jučer je započeo Piano&Guitar Festival, na kojemu kao predavači gostuju dojmljiva imena svjetskog glasa.

– Izuzetno smo sretni  što smo domaćin jednog događanja ovako visoke razine, jer je to jedna iznimna glazbena manifestacija. Imamo veliku sreću da studenti, odnosno mladi glazbenici i ti sjajni svjetski profesori upravo kod nas održavaju masterclass i natjecanje, i zahvalni smo našem bivšem učeniku Silviju Vidoviću koji je organizator Piano&Guitar Festivala i koji je na ovaj način doveo svijet k nama u Karlovac  – kaže Ljiljana Ščedrov, ravnateljica Glazbene škole Karlovac.

Piano&Guitar Festival na jednom je mjestu okupio poznata imena svjetske glazbene scene. Među njima su ruski pijanist s američkom adresom Vladimir Viardo i pijanist Piotr Paleczny iz Poljske, ali i poznati karlovački gitaristički virtuoz Viktor Vidović. Osim edukativnog dijela, tijekom kojeg će studenti glazbe učiti od vrsnih glazbenih pedagoga, festival će imati i natjecateljski dio. Finalna večer bit će 12. srpnja u 19 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom, a zanimljivo je da će svoj udio moći dati i publika, čiji će se glasovi uzeti u obzir kod odabira pobjednika. Festival završava u ponedjeljak, 14. srpnja.