Rođendanskim balom u nedjelju završava proslava 435. rođendana Karlovca

KARLOVAC – Proslava rođendana našeg Grada završava već uobičajeno – svečanim Rođendanskim balom koji će biti održan u nedjelju 13. srpnja na Trgu bana Josipa Jelačića. Stotinjak mjesta je još slobodno, pa su svi zainteresirani pozvani da se prijave.

Proslava će započeti u 7 sati budnicom koju će ove godine predvoditi Puhački orkestar. Nakon toga zakazan je susret povijesnih postrojbi koji će započeti mimohodom prema Spomeniku hrvatskim braniteljima. Vrhunac proslave je Rođendanski bal koji je ove godine u znaku 20-ih godina prošlog stoljeća, stoga je upućen poziv svim plesačima koji to mogu i žele da se obuku u tom stilu.

Od 10 do 11 sati u Perivoju nastupaju Jelena Mužar i Zdravko Smenderovac, dok će u 17 sati biti održan završni koncert 1. Hrvatske flautističke akademije. Na rođendanskom balu i ove godine sudjelovat će Karlovački pelivani, a pojavit će se i ruski folklorni ansambl, koji su sudionik ovogodišnjeg MFF-a, a nastupit će Jan Samardžija, dok je nakon bala na rasporedu koncert Giuliana.

Na proslavi će sudjelovati i OPG-i, udruge i ugostitelji, a bit će poslužena i rođendanska torta, bal će biti održan bez obzira na vremenske uvjete. Cijela proslava je u znaku kina, pa će tako sudionici dobiti bedževe obliku filmske klapne, a sudionice narukvice kao filmske trake.