web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Sve je spremno za Riječno kino – u 14 dana očekuje nas 15 projekcija

KARLOVAC – Tjedan dana dijeli nas od početka Riječnog kina. 15 filmskih projekcija u 14 dana – zbroj je to ovogodišnjeg, čevrtog izdanja Riječnog kina uz Karlovačko, open-air kina koje započinje u petak 18. srpnja i trajat će do 10. kolovoza. Ono što je obilježilo ranija izdanja Riječnog kina je činjenica da je manifestacija iz godine u godinu rasla. Tako je i ove godine, jer osim u Karlovac, Riječno kino stiže i u Ozalj, Dugu Resu, Ogulin i Slunj.

Od 2011. godine kada je sve započelo diplomskim radom mlade karlovačke producentice Marije Ratković Vidaković, koja je organizirala filmski vikend za Foginovom kupalištu, do danas je Riječno kino izraslo u manifestaciju koja traje puna dva tjedna i obuhvaća sve gradove Karlovačke županije. U Karlovcu će domaćin Riječnog kina, već tradicionalno, biti Foginovo kupalište.

Program je i ove godine zanimljiv je obuhvaća za svakoga ponešto. Film za sebe moći će izabrati i ljubitelji blockbustera, koji će među prvima u Hrvatskoj moći pogledati Gospodaricu zla s Angelinom Jolie, ali i europske kinematografije, a tu je i spin off manifestacija namijenjena najmlađima – Riječno kino za djecu uz Supernovu, koje će se odvijati na pješčanoj plaži na Korani, ispod slapa.

Ako ste jedan od onih koji ne mogu dočekati petak i početak Riječog kina, u manifestaciju se možete uključiti i ranije. U ponedjeljak će u 19 sati ususret Riječnom kinu biti snimljena još jedna masovna fotografija sa zaštitnim znakom – luftićem, na Foginovom kupalištu, a dijelom fotografije mogu postati svi koji podržavaju ovu ideju.