web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Građani pozvani da dostave ideje o budućnosti Zvijezde

KARLOVAC – Ovih dana svjedočili smo performansima kojima je dio građana želio upozoriti na povijesnu i kulturnu vrijednost bedema i šančeva koji opasuju karlovačku Zvijezdu.

Udruga građana za spas i revitalizaciju Zvijezde upozorila je da će projekt Veleučilišta Karlovac, u sklopu kojeg se staru vojarnu planira preurediti u Studentski dom, onemogućiti da se obnove bedemi i šančevi, za što smatraju da je jedini zahvat koji gradu može vratiti prepoznatljiv, jedinstven sjaj i dovesti stotine tisuća posjetitelja. Ovo pitanje našlo se i na aktualnom satu Gradskog vijeća.

HDZ-ovu vijećnicu Marijanu Tomičić zanimao je službeni stav gradske uprave o ovom pitanju.

– Ova situacija pokazatelj je da nam doista nedostaje strateški dokument koji će odrediti budućnost Zvijezde, iako nam mnogi zamjeraju da se bavmo samo dokumentacijom a ne konkretnim radovima – kaže Martina Furdek Hajdin, pročelnica za prostorno uređenje.

Baveći se Zvijezdom moramo voditi računa o njenoj vrijednosti, ali i o tome da odluke koje donesemo budu provedive i utemeljene, zaključak je iz gradske vijećnice koji implicitno daje naslutiti da je Grad ipak za gradnju Studentskog centra.

Kako bi doznali što o tome misle građani, iz gradske uprave pozivaju sve zainteresirane da svoja promišljanja i ideje kako Zvijezda treba i može izgledati u budućnosti pošalju na e – mail adresu: zvijezda@karlovac.hr, ili upišu u kontakt rubriku pod nazivom „VAŠ PRIJEDLOG UREĐENJA ZVIJEZDE” koja se nalazi na naslovnici web stranice Grada Karlovca www.karlovac.hr. Građani koji se ne služe elektroničkom poštom svoje razmišljanje mogu dostaviti i pisanim putem u gradsku upravu, Banjavčićeva 9, radnim danom od 7 do 15 sati.