web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Otvoren novi natječaj za sufinanciranje, ovoga puta za ugradnju razdjelnika

KARLOVAC – Bliži se rok kada će svi korisnici usluga Gradske toplane morati imati ugrađena mjerila individualne potrošnje energije, bilo da se radi o kalorimetrima ili razdjelnicima. Svjesni su toga i u karlovačkoj gradskoj upravi, koja je ovih dana raspisala još jedan javni poziv za sufinanciranje ovih investicija.

Kompliciranije, skuplje, ali zato dugoročno isplativije i pouzdanije rješenje svakako su – kalorimetri. Priznaje to, uz nezavisne stručnjake, i direktor Gradske toplane Inoslav Latković. Međutim, čini se da je te činjenice svjestan tek manji dio građana, pa se u velikim zgradama tek manji broj korisnika toplane uspio dogovoriti o ugradnji kalorimetara i u tome dobiti financijsku pomoć iz gradskog proračuna. Na javni natječaj koji je završen o lipnju pristiglo je tek 10 zahtjeva, od kojih je odboreno 7. Tako će kalorimetru biti ugrađeni u ukupno 192 karlovačka stana, rekla nam je gradska pročelnica  Martina Furdek Hajdin.

Kako je dodala, u gradskoj upravi zadovoljni su savjesnošću građana kada je riječ o ovoj problematici. Iako nije došlo mnogo zahtjeva, ipak je stiglo više nego što je to bio slučaj prošle godine. No, više zahtjeva vjerojatno će na gradsku adresu stići za novi natječaj za sufinanciranje ugradnje razdjelnika. Naime, Gradsko je vijeće ovoga tjedna raspisalo Pravilnik o načinu i uvjetima njihova sufinaciranja, nakon čega je 10. srpnja raspisan i novi javni natječaj. Grad će sufinancirati nabavu i ugradnju razdjelnika topline i termostatskog ventilskog seta i sustava balansiranja, i to s 50 posto ukupne vrijednosti troškova. To će iznositi od 100 do 350 kuna, ovisi radi li se o ugradnji i balansiranju novog sustava ili pak samo balansiranju postojećeg, za što se također mogu ostvariti sredstva.                                                                                                                                        

Natječaj za sufinanciranje ugradnje razdjelnika ostaje otvoren mjesec dana, odnosno do 10. kolovoza, zato ne preostaje li vam drugo rješenje za udovoljavanje Zakonu osim ugradnje razdjelnika, iskoristite barem ovu mogućnost.