KABA

Startala biciklijada Karlovačke 4 rijeke

KARLOVAC – Oblačno jutro nije obećavalo, no to nije obeshrabrilo rekreativce. Već oko 7. 30 sati započelo je okupljanje na Športsko-rekreacijskom centru Korana, odakle je točno u 8 sati startala četvrta po redu biciklijada u povodu Dana grada Karlovca. Biciklijada “Karlovačke četiri rijeke” poklon je gradu za  435. rođendan, a organizira ju Sportsko-rekreacijski klub Pedala Laganini. Biciklijada je, bez obzira na tmurno vrijeme, i ove godine okupila stotinjak sudionika.

– To je jedna od naših najljepših biciklijada jer ruta prolazi uz sve četiri rijeke. Ići ćemo preko Logorišta do Barilovića, zatim preko Siče do Keića, pa prema Generalskom Stolu i Lešću. Iz Lešća idemo prema Bosancima i Netretiću, pa na Grdun i Jakšovo i onda opet natrag za Karlovac, gdje bi se trebali vratiti oko 18 sati. Oblačno je, pa će usponi biti lakši nego da nam sunce udara u glavu, ali šteta je što se najvjerojatnije nećemo moći putem okupati kao što je bilo previđeno planom – rekao nam je uoči polaska Vladimir Latković, predsjednik SRK Pedala Laganini.

Ove godine biciklijada je okupila rekreativce ne samo iz Karlovca i okolice, nego i Zagreba, Bjelovara, Velike Gorice, Rijeke i Slovenije.

– Došla sam sa suprugom i prijateljima. Već smo ranije bili sudionici jedne od biciklijada o organizaciji ovog kluba, svidjela nam se dobra organizacija i zanimljiva ruta, pa smo odlučili doći i danas. Nadamo se samo da će nas vrijeme poslužiti  – ispričala nam je Zagrepčanka  Valentina Bašnec, koju smo danas zatekli na ŠRC Korana.

biciklijada_dangrada2