web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U borbi protiv komaraca na poplavljenim područjima sudjeluju i Karlovčani

KARLOVAC – U akciju pomoći poplavljenim područjima od prvog je dana uključen i Zavod za javno zdravstvo. Karlovački djelatnici Zavoda danas četvrti put odlaze u Slavoniju kako bi radili na deratizaciji i dezinsekciji. Iako je situacija sada bolja nego u početku, pomoć je i dalje potrebna.

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije dobrovoljno su se javili odmah nakon što su poplave pogodile Slavoniju. Iskustvo koje imaju zbog čestih poplava na karlovačkom području dobro im je došlo, a uspjevaju odraditi i dezinsekciju grada Karlovca što im je ugovorna obveza.

Dok su sada najveći problem komarci, u prvim danima radilo se na suzbijanju glodavaca. Trebalo je brzo pokriti cijeli teren, a tada su na poplavljenim područjima svi Zavodi za javno zdravstvo djelovali pod okriljem Ministarstva zdravlja.

U Slavoniju je u ovom navratu otputovao jedan tim, odnosno dvoje Karlovčana, kaže ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Boško Milanković.

Inače, iz Zavoda za javno zdravstvo poručuju i kako je na susjednim područjima u Bosni za sada također povoljna epidemiološka situacija, odnosno nema prijava zaraznih bolesti, a veliku ulogu u tome odradili su svi djelatnici Zavoda koji su bili na terenu, a velik doprinos dali su i Karlovčani.