web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Vrtić u Dugoj Resi od jeseni 750 kuna

DUGA RESA – Dugorešani će od jeseni plaćati skuplji vrtić. Naime, kako je odlučilo danas Gradsko vijeće, cijena vrtića bit će 750 kuna. Vrtić ce tako skuplji biti za 100 kuna. Cijena vrtića za drugo dijete bila bi 600 kuna, dok bi treće dijete iz iste obitelji u vrtić moglo ići besplatno.

Dječje jaslice i vrtić Duga Resa imaju 52 djelatnika i brinu o 303 dugoreška mališana.

Kako je pojasnila pročelnica Kristina Luketić, zbog povećanja obima usluga i otvaranja jos jednog vrtića povečali su se troškovi rada ustanove pa je očito da nemaju dovoljno sredstava za osiguranje nesmetanog rada.

Kako su izračunali u vrtiću, cijena usluga iznosi 1.700 kuna pa je očito da će Grad i dalje participirati s više od 50 posto iznosa u cijeni redovitog vrtićkog programa.

Zapitavši se zašto se vrtić baš sada našao u ovakvoj situaciji, SDP-ova vijećnica Vesna Brezović je zaključila da je dugoreški vrtić daleko najskuplji u županiji.

Raspravu o povećanju cijene vrtića začinio je svojom izjavom HSS-ov Mijo Ivanić, zaključivši da 100 kuna nije puno, jer on na cigarete potroši oko 100 eura mjesečno.

Bilo 100 kuna nekome malo ili puno, jedno je sigurno, većini Dugorešana bit će ovo velik udar na kućni budžet. Najviše će nova cijena vrtića sigurno pogoditi one koji imaju uz dijete u vrtiću i školarca, kojem, također, od jeseni treba osigurati školske knjige, pribor i odjeću.