web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovac postaje Centar izvrsnosti za obrambenu industriju?

KARLOVAC – Uspostava Centra izvrsnosti za obrambenu industriju bila je tema sastanka Klastera sektora obrambene industrije koji je jučer, na inicijativu Ministarstva gospodarstva, održan u Karlovcu.

Sastanak je bio zatvoren za novinare, no iz Karlovačke županije su izvjestili da su skupu, uz predstavnike Ministarstva gospodarstva, nazočili predstavnici hrvatskih tvrtki koji se bave proizvodnjom obrambene opreme, predstavnici Velučilišta u Karlovcu i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Razvojne agencije “Karla”, te župan Ivan Vučić. Predstavnik Ministarstva upoznao je nazočne s projektnim prijedlogom, ciljevima i obvezama koje iz njega slijede istakavši značaj projekta za hrvatsko gospodarstvo ali i za cijelu ovu regiju.

Centar bi inicirao razvoj kroz znanstveno-istraživačku komponentu, normiranjem i certificiranjem proizvoda te njihovom laboratorijskom analizom. Na sastanku je zaključeno da se iz znanstvenog i gospodarskog okružja oformi stručna radna skupina koja će raditi na pripremi projekta, čiji će nositelj biti Veleučilište u Karlovcu.

Projekt će biti kandidiran za finaciranje iz EU fondova.