SDP: Jelić i njegovi suradnici nemaju viziju razvoja i vođenja Karlovca

KARLOVAC – Predstavnici kluba vijećnika SDP-a karlovačkog Gradskog vijeća Marina Novaković Matanić i Nikola Badovinac održali su maratonsku konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na rad Kluba u proteklih godinu dana.

Gradonačelnik Damir Jelić i njegovi zaposlenici u Gradskoj upravi nemaju viziju vođenja grada, rade se kratkoročni projekti, a ne razmišlja se o budućnosti, smatraju SDP-ovci. Jelić se ne osjeća odgovornim za propuste i pogreške u gradskim tvrtkama, neodgovoran je prema građanima koji su ga izabrali, no neću mu biti lako s nama kao oporbom jer ćemo inzistirati na rješavanju problema, poručuju iz SDP-a.

Ljudi su izgubili povjerenje u politiku, a gradonačelnik je taj koji će jednom morati stati pred građane i reći što valja u Karlovcu, a što ne, kažu SDP-ovci. No, osim na gradonačelnika, SDP-ovci su se kritički osvrnuli i na njegovu zamjenicu Marinu Kolaković. Zamjenica nije do sada predložila ni jednu konkretnu mjeru za razvoj gospodarstva, kažu u SDP-u.

No, kritika je upućena i svim djelatnicima Gradske uprave kojih je sve više, a nova zapošljavanja ne donose ništa. Na odgovore se dugo čeka, a kad konačno dobijemo odgovore, čini se kao da nis shvatili pitanje, pa se pitamo znaju li pojedinci uopće čitati. Drugi razlog zašto je tome tako je vjerojatno jer nas žele zbuniti, no u tome neće uspjeti, kažu u SDP-u.

Na svojoj konferenciji za novinare koja je trajala 60-ak minuta osvrnuli su se na probleme vezane uz Gradsku knjižnicu, lažne diplome, prodaju hotela Central, Hrvatski dom, rad Turističke zajednice, rad GČ i MO te čitav niz ostalih pitanja.