web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Otvorena eko etno tržnica u Grabovcu

RAKOVICA – Turisti koji “starom cestom” kreću prema Jadranu ili se njome vraćaju s odmora, od sada mogu zastati na zanimljivoj i jedinstvenoj lokaciji. Općina Rakovica je izgradila eko etno tržnicu na kojoj se mogu kupiti domaći prehrambeni proizvodi. Umjesto da uz prometnicu kupujete proizvode sumnjive kvalitete, ovdje možete kupiti razne vrste sira, pekmeze, džemove, ljekovita bilja, pa sve do domaće rakije i vina.

Na cesti prema Splitu, u mjestu Grabovac, od sada možete kupiti ekološke proizvode domaćih proizvođača iz okolice Rakovice. Na eko etno tržnici u Poslovnoj zoni Grabovac postavljeno je desetak štandova i etno kuća, u kojima lokalni proizvođači mogu ponuditi svoje proizvode.

Proizvođači iz cijele Hrvatske mogu svoje proizvode predstaviti na eko etno tržnici u Grabovcu. Tako su jučer na otvorenju, uz lokalne proizvođače, svoje proizvode predstavili i poljoprivrednici s otoka Krka. Ovo je tek početak, naglasio je načelnik Općine Rakovica Franjo Franjković, dodajući da je u planu gradnja dječjeg igrališta, trgovačkog centra i praonice automobila.

Budući da je Rakovica u našoj županiji turistički rekorder u posljednjih nekoliko godina, u ovoj općini žele putem ovakve eko etno tržnice potaknuti sve veću prodaju domaćih kvalitetnih proizvoda.

Poslovna zona u Grabovcu, koja je svečano jučer otvorena za turiste i posjetitelje, do sada je općinu koštala dva milijuna kuna. Iako je plan širenje zone na druge sadržaje, u Općini se nadaju da će naći investitore koji će uložiti u ovo mjesto, koje već sad plijeni pozornost turista.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/eko_trznica_grabovac/*{/rokbox}