U prvom roku popunjene Tehnička, Medicinska, ETŠ i Gimnazija

 

KARLOVAC – Zahvaljujući interesu djece koja dolaze iz drugih dijelova Hrvatske, srednje škole na području Karlovačke županije ove će godine imati cijela tri razreda “viška”! Naime, neku od 13 srednjih škola u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu i Slunju upisalo je čak 90 učenika više nego što ih je u lipnju izašlo iz osnovnih škola na području naše županije.

– U ovom dijelu ljetnog upisnog roka u prve razrede srednjih škola u Karlovačkoj županiji do sada je upisano 1.247 učenika, a učenika koji su završili osme razrede na našem prostoru bilo je 1.157. Taj interes možemo zahvaliti kvaliteti obrazovnih programa koje nudimo u našim školama, kvaliteti ljudi koji u njima rade, a naravno i tome što smo uveli obrazovanje za neka nova zanimanja koja su interesantna i učenicima koji ne žive na području Karlovačke županije – kaže županijski pročelnik za prosvjetu Željko Šančić.

Najviše učenika upisano je u Tehničku školu Karlovac, koja obrazuje zanimanja za gospodarski i obrtnički sektor rada. Upisanih učenika u Tehničkoj školi do sada je 188 i popunjena su sva mjesta. Također su sva mjesta popunjena i u Gimnaziji Karlovac sa 160 učenika. Sva mjesta su popunjena i u Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac sa 120 učenika, kao i u Medicinskoj školi Karlovac s 57 učenika.

U Prirodoslovnoj školi Karlovac od 72 odobrena mjesta popunjena su 54. U Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac od odobrenih 116 popunjeno je 86 mjesta, u Trgovačko-ugostiteljskoj školi od odobrenih 140 popunjeno je 136 mjesta, u Mješovitoj industrijsko-obrtničkoj školi Karlovac od odobrenih 160 popunjeno je 130 mjesta, u Srednjoj školi Duga Resa od odobrenih 72 popunjeno je 71 mjesto, u Gimnaziji Bernardina Frankopana Ogulin od odobrenih 120 popunjeno je 87 mjesta, u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin od odobrenih 120 popunjeno je 89 mjesta, a u Srednjoj školi Slunj od odobrenih 93 popunjeno je 69 mjesta.

– Čestitamo svima na upisu uz vjeru da će uspješno i kvalitetno završiti zanimanja koja su odabrali. Vjerujemo da će dobar dio njih nastaviti školovanje na višoj razini, ali i isto tako da će većina njih koji ne kane nastaviti školovanje naći posao – poručuje Šančić.

Očekuje se da će u jesenskom roku, koji počinje 25. kolovoza, u škole na području Karlovačke županije biti upisano još 50-ak učenika.