Nastavlja se program pomoći u kući Udruge osoba s invaliditetom

KARLOVAC – Odlazak u trgovinu po namirnice, odlazak liječniku po recept, odlazak u ljekarnu po lijek – sve su to obične, svakodnevne aktivnosti koje većina građana obavlja bez većih problema. No, nažalost, ne svi. Za oko dvije stotine stanovnika Karlovačke županije život bi bio mnogo teži da ne postoji program pomoći u kući Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

Osim usluga pomoći i njege u kući, program obuhvaća prijevoz osoba s invaliditetom do željene lokacije. Dva kombi vozila prilagođena za prijevoz osoba u invalidskim kolicima i teško pokretnih osoba svakodnevno su na terenu, jer potrebe su velike. Pomoć Udruge od nemjerljivog je značaja osobama koje nemaju bliže obitelji, žive u samačkim kućanstvima i to u udaljenijim dijelovima naše županije. Program se stoga provodi na području općina Josipdol, Tounj i Plaški, a vozilo koje život znači dostupno je i osobama s invaliditetom na području cijele županije.

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije ovaj program provodi već 6 godina, a uspjeli su osigurati sredstva i za nastavak provedbe u narednom trogodišnjem razdoblju. Ugovor o sufinanciranju plaće za 3 osobe koje će kao zaposlenici udruge raditi na terenu potpisan je jučer s Karlovačkom županijom, koja će za ovu namjenu izdvajati 8 tisuća kuna mjesečno.