web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U Primišlju jedna od najvećih zapljena LSD-a u Hrvatskoj

KARLOVAC – Preminuli 51-godišnjak iz Samobora, nestanak 23-godišnje Francuskinje i zapljena droge vrijedne oko 100.000 kuna epilog su Momento Demento Psychedelic Music & Art festivala, koji je od 14. do 21. srpnja održan u Gornjem Primišlju nedaleko od Slunja, a okupio je oko 2.000 posjetitelja, većinom stranih državljana.

Kako je danas izvjestila Policijska uprava karlovačka, obdukcijom tijela muškarca preminulog na festivalu psihodelične glazbe u Primišlju isključena je nasilna smrt, a da li je uzrok smrti bila prekomjerna količina droge znat će se nakon što budu dovršena toksikološka vještačenja koja su u tijeku.

Mladu Francuskinju Anne Cecile Pinel, čiji su nestanak jučer oko 19.30 sati prijavila dvojica francuskih državljana, zajednički traže policija i Hrvatska gorska služba spašavanja, a riječ je o djevojci koja je posljednji puta viđena na istom festivalu i to 21. srpnja. Kamper u kojemu je bila smještena pronađen je u Tržiću u bizini Ogulina, a policija moli građane koji eventualno raspolažu informacijama o nestaloj djevojci da se jave na broj 192. Djevojka je visoka 168 centimetara i slabije je tjelesne građe. Ima kestenjastu, kovrčastu kosu i velike zelene oči. Na lijevom boku ima tetovažu u obliku molekula, na licu ima puno madeža. Ima poteškoće sa sluhom te u oba uha nosi slušne aparate. U trenutku nestanka bila je odjevena u široke hlače, svijetlu majicu i crne čizme. Nosila je smođu torbicu sa sivim medvjedom.

Inače, najpopularnija droga na ovom festivalu, čini se, bila je LSD. Svjedoči tome jedna od najvećih zapljena ove vrste droge u Hrvatskoj koja je provedena upravo na nedavno završenom festivalu u Primišlju. Zaplijenjeno je 1.400 doza LSD-a, ali i brojne druge vrste halucinogenih droga – amfetamini, meskulin, ekstazi, psilocibinske gljive.

Obzirom da manifestacije ove vrste u pravilu prati konzumacija droge, policija je tijekom svih osam dana trajanja festivala intervenirala na terenu. Rezultat je 30-ak zapljena različitih vrsta droga i 28 privedenih osoba, od čega su 26 bili strani, a samo dvoje hrvatski državljani. Četiri osobe sumnjiče se za kazneno djelo proizvodnje opojnih droga, a ostali su “zaradili” samo prekršajnu prijavu zbog posjedovanja.

Pojačanim nadzorom policije spriječeno je da sva ova droga bude distribuirana i konzumirana, ističu u policiji. U suprotnom, ova bi priča možda imala još strašniji završetak.