Župan Vučić odradio sastanak u Američkoj gospodarskoj komori

ZAGREB – Župan Ivan Vučić sastao se danas u prostorijama Američke gospodarske komore u Zagrebu s predsjednicom ove institucije Andreom Doko Jelušić, a razgovarali su o nastavku projekta “Karlovačka županija bez mina” i događajima koji će u organizaciji Američke gospodarske komore u Zagrebu i Karlovačke županije biti upriličeni u svrhu prikupljanja donacija za razminiranje Karlovačke županije.

Razgovaralo se o mogućnosti organizacije humanitarne večere “Večer za sigurne korake”, koja se tradicionalno krajem godine organizira u svrhu prikupljanja donacijskih sredstava za razminiranje. U planu je da se ove godine manifestacija održi 13. studenog u hotelu Westin u Zagrebu, a čitav prihod od priredbe bio bi namjenjen razminiranju prostora Karlovačke županije. Dogovoreno je da će Karlovačka županija u prilog uplatiti 350 tisuća kuna iz svog proračuna namjenjenih za razminiranje, koji bi se pridodali ukupnom prihodu sa humanitarne večere i uložili u projekt razminiranja po izboru donatora.

Osim toga Karlovačka županija će na humanitarnoj večeri dobiti prigodu predstaviti svoju kulturno-povijesnu baštinu i prezentirati proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa svog područja. Na sastanku je predloženo da se razgovorom s predstavnicima gospodarstvenika, napose velikih tvrtki s prostora Karlovačke županije, pokuša dogovoriti i njihovo sudjelovanje na donatorskoj večeri.