web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Nova humanitarna akcija Foruma mladih SDP-a Karlovac – prikuplja se školski pribor

KARLOVAC – Nakon uspješne akcije Mladi za mlade kojom je prikupljeno 11 osobnih računala za obitelji u potrebi, Forum mladih SDP-a Karlovac organizira akciju Karlovčani za Karlovčane koja za cilj ima prikupljane školskog pribora za učenike slabijeg imovinskog stanja.

Pred nama je nova školska godina i ovom akcijom htjeli smo izaći u susret svim roditeljima u ovo krizno doba, kažu u SDP-u. Cilj je skupiti što više školskog pribora i bilježnica za osnovnoškolce i srednjoškolce, jer je pomoć potrebna svim roditeljima. Centar za socijalnu skrb i Grad Karlovac subvencioniraju određen broj udžbenika, ali ne ostatak onoga što je svim učenicima potrebno, podsjećaju iz SDP-a.

Grad sufinancira udžbenike za 400 učenika u iznosu od 50 %, a za tu namjenu izdvojeno je 200 tisuća kuna. SDP-ovci kažu kako će predložiti da po uzoru na neke druge gradove,sljedeće godine u Proračunu budu izdvojena sredstva za sve učenike.

SDP-ovci dodaju kako će pozvati tvrtke i knjižare da se uključe te doniraju bilježnice i pribor. Donacije se prikupljaju do 24. kolovoza, u prostorijama SDP-a na Rakovcu svakog dana od 9 do 14 sati te subotom od 9 do 11 sati na gradskoj tržnici. Broj mobitela na koji se možete javiti je 091 589 9452.