Ministar Lorencin kaže da još nije kasno za spas sezone: Bolji rezultati u kolovozu i rujnu?

KARLOVAC / HRVATSKA – Loše vrijeme u srpnju imalo je negativne posljedice na hrvatski turizam, no ministar Darko Lorencin je pozitivan i smatra da će kolovoz i rujan biti bolji, kaže kako trenutno najviše trpe kampovi te sjeverni Jadran. Hoće li se optimizam ministra pokazati opravdanim vidjet ćemo do kraja sezone.

Koji je cilj u turizmu za ovu godinu znat ću vam reći kad saberemo sve podatke iz srpnja, kaže ministar Lorencin. Do kraja sljedećeg tjedna bit će poznati konačni rezultati, no već sada se zna da najviše trpe kampovi i destinacije na sjevernom Jadranu iz vremenskih razloga, no dobre najave kolovoza i rujna daju optimizam ministru. Hrvatska tu ima potencijala, a turistima se ne nudi samo sunce i more, kaže Lorencin, iz godine u godinu sve se više ulaže u destinacije.

Njemačkih turista bilo je 3% više u lipnju, a u kolovozu kao tradicionalno najjačem mjesecu očekuje se povećanje tih postotaka. Već ovog vikenda trebalo bi biti jasnije hoće li to biti tako. Jači smo od Turske, Italije i Francuske po rastu, dodaje ministar, no kaže kako se moramo orijentirati na nas same i poraditi na svojim destinacijama.