web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Sutra kreće isplata pomoći za sanaciju šteta od poplava: Grad iz Proračuna izdvaja milijun kuna

KARLOVAC – Isplata milijun kuna pomoći za sanaciju šteta od poplave koja je pogodila Karlovac u veljači kreće sutra. Grad Karlovac prema odluci Povjerenstva za sanaciju šteta direktno će pomoći 467 osoba. Podsjetimo, šteta je procijenjena na gotovo 13 milijuna kuna.

Poplava koja je u veljači pogodila šire karlovačko područje bila je tolikih razmjera da je proglašena elementarna nepogoda. Povjerenstva za procjenu šteta odradila su svoj posao, obišla teren i utvrđena je šteta kod fizički osoba, gospodarskih subjekata i na javnoj imovini.

Grad Karlovac je rebalansom proračuna osigurao milijun kuna za pomoć, odnosno 7,7 posto od ukupnog iznosa procijenjene štete, kaže zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković. Uz sredstva iz gradskog proračuna bit će isplaćeno i 47600 kuna koje je prikupio karlovački dekanat. Prema naputku Dekanata, sredstva se isplaćuju korisnicima Socijalnog programa Grada Karlovca, i to u jednakim iznosima za njih 27, kaže Kolaković.

Grad je ukupnu štetu prijavio i prema nadležnim državnim tijelima, no za sada nema informacija hoće li s tog nivoa stići isplata štete. Do sada je Grad izdvojio 5,5 milijuna kuna u hitnu sanaciju na javnim objektima, cestama i klizištima, tako da se nadaju da će stići i pomoć s državne razine.