web karijera 1160*120
web struka 1160*120

“Ljeto u Lešću” u subotu u organizaciji KUD-a Izvor iz Generalskog Stola

GENERALSKI STOL / LEŠĆE – Nakon što već godinama sudjeluju u manifestaciji Jesen u Lešću, članovi KUD-a Izvor iz Generalskog Stola odlučili su organizirati i Ljeto u Lešću. Cilj je pokazati ljepote općine Generalski Stol, ali i tradiciju ovog kraja, a organizatori najavljuju bogat i zanimljiv program.

KUD Izvor i ove je godine bio izrazito aktivan. Nakon što su početkom godine organizirali humanitarni koncert za obitelj Galetić koja je izgubila kuću u požaru, ostavrili su uspješn e nastupe i Velikoj Gorici, na smotri folklora u Ogulinu, nastupili su u Josipovcu pokraj Osijeka i u Vinišću pokraj Trogira.

Već osam godina sa prikazom svadbenih običaja ostvaruju velike uspjehe, no osim nastupa organizirali su i humanitarnu likovnu koloniju za dječji vrtić i ugostili sudionike biciklijade Tri rijeke.

Članovi KUD-a Izvor organiziraju veliki koncert naziva Ljeto u Lešću u subotu 2. kolovoza. Cilj je privući što veći broj ljudi u općinu Generlski Stol i pokazati im da osim prirodnih ljepota ovdje ima i zabavnih manifestacija. Na Ljeto u Lešću pozvani su svi, ulaz je besplatan, a osim bogatog kulturno- umjetničkog programa bit će i puno šale i smijeha, obećaju organizatori.

KUD Izvor trenutno ima 35 aktivnih članova, a osim prikaza običaja Generalskog Stola, u posljednje vrijeme zahvaljujući voditeljici Danijeli Špehar uvježbali su i Slunjske plesove kojima predstavljaju bogatsvo kulturno umjetniočkog stvaralaštva naše županije diljem Hrvatske. U planu su i novi nastupi, tako ćete Izvorovce već tradicionalno moći vidjeti na Danima piva, zatim putuju u Požegu, a nakon toga nastupaju na smotri Večer selskih gucov, Jeseni u Lešću, kestenijadi u Bosiljevu. U KUD-u se nadaju da će im se pridružiti veći broj mladih, a kažu kako će pjesme, plesove i običaje našeg kraja prenositi i dalje.