Krenula 6. plovidba niz Kupu od Karlovca do Siska

KARLOVAC – Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, pet esperantskih udruga iz Hrvatske, među kojima je i Udruga za esperanto „Viktor Mihovilić“ iz Karlovca, i ove godine organizirala je 6. plovidbu niz rijeku Kupu od Karlovca do Siska.

Esperantiste je u ime župana Karlovačke županije Ivana Vučića pozvravila i iz Karlovca ispratila Maijana Tomičić iz Upravnog odjel za EU poslove Karlovačke županije.

– Velika zahvala što već po šesti put, organizirate plovidbu niz rijeku Kupu, od Karlovca do Siska i što je i Karlovačka županija u mogućnosti podupirati ovaj hvale vrijedan projekt.

Tim značajni jest i to da se plovidba organizira povodom Dana Pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza, a istovremeno i kao sjećanje na povijesni Žitni put na kojem je Karlovac bio jedna od postaja, a i ovo mjesto gdje se mi sada nalazimo jest povijesna luka Žitnog puta u Karlovcu, kazla je Tomičić zaželjevši im mirnu Kupu.

PK4

Uz predstavnike Karlovačke županije esperantiste je pozdravio i predsjednik Hrvatskog zasveza za esperanto Anto Mlinar.

Već tradicionalno prije polaska u Kupu su bačene poruke mira, a ukoliko ih tko pronađe narednu godinu može s esperantistima na plovidbu.

PK3

Inače, na plovidbu je krenulo osam osoba, od čega je i dvoje djece, a na raspolaganju imaju četiri čamca, četiri motora i dva kajaka. Prva dionica plovidbe je od Karlovca do Šišljavića U subotu slijedi druga dionica od Šišljavića do Pokupskog, a u nedjelju treća do Letovanića. Sudionici će u ponedjeljak stići do Petrinje, a u utorak i do Siska.