Nazire li se kraj priče oko vojarne Luščić?DUUDI pozvao na iskaz interesa za korištenje 100 objekata

KARLOVAC –  Na popisu 100 nekretnina u državnom vlasništvu koje su stavljene na javni iskaz interesa kako bi se stavile u funkciju našle su se i tri vojarne s karlovačkog područja: ona u Skakavcu, Tićarnica i Luščić. Državna uprava za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) pokrenula je akciju “Projekti 100”, radi se o 20 milijuna četvornih metara površine, većinom vojnih objekata u svim hrvatskim županijama.

Svi zainteresirani u krugu savjetovanja mogu iskazati interes, dati prijedloge i ideje za svaku od nekretnina, zaključno s 15. rujnom, a nakon toga datuma ići će se u daljnu proceduru i organiziranje javnih natječaja za davanjem u zakup, najam, prodaju, po zakonskim mogućnostima, kažu u DUUDI-u.

Pozivaju županije i općine, poslodavce i građane, od investitora do inovatora neka se obrate DUUDI-u s idejama, mišljenjima i iskazom interesa za navedene nekretnine. Detalji akcije savjetovanja i popis nekretnina mogu se naći na stranici Državne uprave za upravljanje državnom imovinom.

Iz Grada poručuju kako za sada ne žele komentirati ovaj javni poziv te da će tek po završetku iskaza interesa u rujnu javno reći svoje mišljenje.