web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Završila Ljetna škola novinarstva, polaznici posjetili našu redakciju

KARLOVAC – 15-ak mladih sudjelovalo je u Ljetnoj školi novinarstva, koja je tijekom ovoga tjedna održana u Karlovcu, u organizaciji Udruge za razvoj građanske i političke kulture Polka. Tijekom ove neformalne edukacije imali su priliku doznati više o procesu nastanka vijesti, ali i montaži i fotografiji. Danas, posljednjeg dana škole, posjetili su i našu redakciju.

Snimanje, montaža, prijenosi uživo, mnogo je toga što je zanimalo mlade polaznike Ljetne škole novinarstva koju je financijski podržalo Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

Iako studira ugostiteljstvo i s novinarstvom nema puno dodirnih točaka, Silvio Šimić kaže kako ga je oduvijek zanimao proces nastanka vijesti i ostalo vezano uz novinarski posao.

Jedna od polaznica Ljetne škole novinarstva, Barbara Ravabar već se okušala u tom poslu i to upravo na TV 4 rijeke i Trend radiju. Zahavljujući ljetnom iskustvu s našeg radija i televizije odlučila je upisati FPZG. Oboje naših sugovornika kažu kako ih upravo televizija i radio najviše zanimaju.

U svakom slučaju oboje projekt Ljetne škole novinarstva ocjenjuju dobrim, a tko zna, možda se baš u nekom od njih krije nova televizijska ili radijska zvijezda.