Mladi volonteri Carpe Diema predstavljaju Karlovac diljem Europe

NJEMAČKA/BELGIJA/NIZOZEMSKA – Volonteri udruge Carpe Diem sudjeluju u brojnim međunarodnim projektima u čak tri države i tri grada. Radi se o razmjeni mladih ”Magic Rhythm” u sklopu koje se mlade potiče na aktivno djelovanje kroz ritam, ples, pjesmu i multimediju. Karlovčani su se u Aachenu u Njemačkoj predstavili na interkulturnoj večeri gdje su za sve sudionike pripremili tradicionalnu hranu, prezentirali glazbu i običaje te kulturnu baštinu Hrvatske.

Predstavljena je i prva turistička karta za mlade grada Karlovca te aktivnosti udruga mladih i za mlade na području Karlovca. U narednih nekoliko dana zajedno s ostalim sudionicima sudjelovat će i u glazbenim nastupima u Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj.

Kroz ovu razmjenu mladih sudionici će naučiti kako kreativnost mogu oplemeniti svoju lokalnu zajednicu, a kroz razmjenu iskustava i znanja stvoriti nova partnerstva i buduće zajedničke projekte.

Od ponedjeljka idućih tjedan dana udruga Carpe Diem sudjeluje i u projektu T.A.K.E. (Tools for Active Knowledge on Entrepreneurship) u Rumunjskoj. Cilj projekta je osnažiti osobe koje rade s mladima u području neformalnog obrazovanja u aktivnostima poduzetništva i kreativnosti. Kroz trening sudionici će povećati kompetencije na području kreativnosti i poduzetništva i izraditi alate i metode koje će moći primijeniti u daljnjem radu s mladima.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/mladi_carpe_raz/*{/rokbox}