web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ogulinska policija riješila sedam teških krađa

OGULIN – Ogulinski plavci razriješili su sedam kaznenih djela teške krađe počinjenih na ogulinskom području u razdoblju od 11. svibnja do 28. srpnja ove godine.

Dvojicu Ogulinaca (17) i (18) policija sumnjiči da su u razdoblju od 26. lipnja do 21. srpnja provalili u nekoliko trgovina na ogulinskom području iz kojih su ukrali cigarete, alkoholno piće, novac i drugo. 17-godišnjaka se sumnjiči i da je u razdoblju od 11. do 12. svibnja provalio u trgovinu na istom području iz koje je ukrao cigarete, a njih dvojica su zajedno s još jednim 17-godišnjakom iz trgovine ukrali također cigarete, alkoholna pića i drugo.

26-godišnjeg Ogulinca pak sumnjiče da je provalio u gospodarsku zgradu na području Josipdola, vlasništvo 56-godišnjaka iz Zagreba iz koje je ukrao dijelove aparata za varenje, gorivo i drugo. Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 36 tisuća kuna, a protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđena su posebna izvješća.

No to nije sve. Policijski službenici proveli su i kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starih 33 i 28 godina koji se sumnjiče da su 28. srpnja u poslijepodnevnim satima provalili u obiteljsku kuću na području Plaškog u vlasništvu 61-godišnjakinje kojoj su ukrali novčanik s novcem. Obojica su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, a potom dovedeni i na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.