Brojne razmjene mladih u organizaciji Lag Vallis Colapis

OZALJ / ČRNOMELJ – Lag Vallis Colapis i ove je godine aktivan u organiziranju razmjena mladih. Nakon što je prije nekoliko dana završila razmjena u Ozlju na kojoj su sudjelovali mladi iz Slovenije, Portugala, Španjolske, Rumunjske te Bosne i Hercegovine, već je u planu nova razmjena koja će ovog puta biti održana u susjednoj Sloveniji.

U Lagu Vallis Colapis zadovoljni su ovogodišnjim ljetnim razmjenama mladih koji osim što uče o razlikama i sličnostima zemalja, razmjenjuju iskustva i uče nove vještine. Stoga ne treba čuditi što, osim što su domaćini razmjenama, mlade upućuju na razmjene u strane zemlje.

U Črnomelj će krajem kolovoza putovati pet sudionika iz Hrvatske, a potrebno je samo da budu mlađi od 30 godina. Na razmjeni pod nazivom Brandyourseolf će mladi sudionici naučiti kako se što bolje “brandirati” tjekom potrage za zaposlenjem, a glavni cilj razmjene je da sudionici svladaju i naprave sami svoj CV video ili video-životopis, sve popularniji način predstavljanja zaposlenika budućem poslodavcu. Ova razmjena stoga je namjenjena prije svega mladim nezaposlenim ljudima.

Za dodatne informacije obratiti se možete putem e-maila: vck@vallis-colapis.hr, a i ovu razmjenu financira Europska komisija kroz program Erasmus +.