web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Udruga Zvončići otvorila svoje prostorije u Slunju

SLUNJ – Udruga Zvončići dobila je svoju ispostavu i to u Slunju. Danas su tako službeno otvorene prostorije u kojem će potrebnu pomoć moći dobiti djeca s teškoćama u razvoju s područja Slunja, Cetingrada i Rakovice. Naime od tristotinjak pristiglih programa na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih, najviše bodova dobio je trogodišnji program Udruge Zvončići zahvaljujući kojem je ova Udruga otvorila svoju podružnicu u Slunju.

Tako će u prvoj godini provođenja projekta djeca s teškoćama u razvoju s područja Slunja, Cetingrada i Rakovice moći tri puta na tjedan odlaziti na terapiju. U drugoj godini projekta bit će to četiri dana, a u trećoj pet. Partner programa je Centar za rehabilitaciju Ozalj, čiji će defektolog odrađivati rehabilitaciju.

Za sada imaju 10 korisnika s ovog područja, no važno je za naglasiti da je kabinet otvoren prvenstveno za djecu koja nisu korisnici, kojima je pomoć potrebna, a jednostavno zbog putnih troškova nisu mogli dolaziti do Karlovca.

Program je ukupne vrijednosti 1.737.000 kuna, od čega je 900.000 kuna ugovoreno s Ministarstvom socijalne politike i mladih. Troškove prostora u potpunosti će podmirivati grad Slunj. Ovo je prvi puta da su socijalne usluge individualne rehabilitacije dostupne u Slunju, a sve što trebate je javiti se Udruzi na broj 431-553.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/slunj_zvoncici/*{/rokbox}