web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Dan grada Slunja: Svi moramo dati svoj maksimum za napredak grada

SLUNJ – Slunj je mali grad, ali grad s velikom perspektivom, poručio je gradonačelnik Jure Katić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Slunja. Turizam, poljoprivreda i gospodarstvo najveće su perspektive razvoja grada, ali one se neće razviti same od sebe, već svi zajedno trebamo dati svoj maksimum, naglasio je gradonačelnik Katić.

Da je situacija u gradu još daleko od idilične, dokaz su i brojni problemi koji postoje u svakom mjesnom odboru. No postoje gospodarstvenici koji se unatoč krizi šire i zapošljavaju, a postoje i brojni projekti kojima se problemi u gradu pokušavaju riješiti.

Među najvažnijima su vodovod od Slunja do Blagaja, pročistač otpadnih voda, sanacija odlagališta otpada Pavlovac, uređenje kupališta i drugi. Gradonačelnik nije zaobišao ni Rastoke kao najveći turistički potencijal, ali je izrekao kako su nezadovoljni s Javnom Ustanovom Natura Viva kojoj su lani povjerili zadatak dovođenja i povećanja broja turista, u čemu Ustanova nije uspjela. Stoga će za iduću sezonu morati u dogovore s ugostiteljima.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja. Tako je nagradu za životno djelo dobio Željko Štefanac, a dobitnici priznanja su Mile Bogović, Mladen Vukušić, Nikola Živčić i Sportska udruga Željezna volja.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/slunj_dan_grada_2014/*{/rokbox}