web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kamp “Slapić” omiljena destinacija i domaćim i stranim turistima

DUGA RESA – Smješten na obali jedne od najčišćih i najljepših hrvatskih rijeka – na Mrežnici, Auto-kamp “Slapić” i ovog ljeta ugošćuje brojne turiste kampere iz cijele Europe. Kamp je to koji već godinama niže uspjehe kojih svakako ne bi bilo bez dobre organizacije i ulaganja u podizanje standarda.

Da je u turizam kao granu privrede potrebno konstantno ulagati najbolje zanju vlasnici kampa u Mrežničkom Brigu, koji radi već trinaestu sezonu zaredom. O podizanju sdandarda možda najbolje govore zvjezdice. Na početku ih je “Slapić” imao dvije, a konstantnim ulaganjem došli su do četvrte.

– Znači mi svake godine nekih 40 posto ostvarenih sredstava ulažemo u sam kamp, u razvoj i podizanje kvalitete i nekih programa koje nudimo, kaže Mirjana Mataković iz Kampa “Slapić”.

Tijekom sezone koja počinje 1. travnja i traje do kraja listopada u “Slapiću” radi više od 20 ljudi iz dugoreškog kraja u kojem je inače nezaposlenos jedan od najvećih problema.

Pored kampera iz Europe, kojima je ova destinacija omiljena, “Slapić” sve više posjećuju i domaći turisti.

– Najljepše je u ovom poslu kad vidimo da nam se gosti vraćaju, to je ono što nas i njih veseli, znači kad ih prepoznajemo jer kod nas vlada obiteljska atmosfera. Naviše gostiju imamo iz Nizozemske, Njemačke i Skandinavije, ali polagano krećemo i s domaćima. Upravo su nam u Kampu gosti iz Splita, uživaju u prirodi, rekla je Mirjana Mataković.

3

Da je gostima iz Splita zaista lijepo u Kampu potvrdio nam je Mislav Kuzmić.

– Mi se obično najavimo puno prije za ljetovanje, domaćini su nam odlični i stvarno su nas primili kao obitelj. Ovdje smo zajedno s tri obitelji, došli smo se opustiti u ugodnim zelenim bojama. Tu nema presinga telefona i sigurno je za mališane, zaista se kvalitetno odmorimo, kaže Mislav Kuzmić, koji u Kamp Slapić dolazi već treću godinu zaredom.

Dobre domaćine, odnosno njihov kamp nisu prepoznali samo turisti. Kamp je više puta pohvaljen, odnosno nagrađen od struke.

– Imamo više osvojenih nagrada, lanjska nam je nadrža, iako smo za dlaku izgubili prvo mjesto, bili smo drugi kamp na razini cijele Hrvatske. Zatim imamo i međunarodne nagrade, trenutačno visoko kotiramo na svim važnijim međunarodnim kamping udruženjima, zaključila je M. Mataković, dodavši da se nagradi nadaju i ove godine unatoč dobroj i kvalitetnoj konkurenciji.