web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U Tuškanima uspješno odrađena vatrogasna vježba

KARLOVAC – Već tradicionalno dan uoči blagdana Velike Gospe, Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuškani organizira javnu vatrogasnu vježbu. Iako je jučerašnji dan vatrogascima i bez vježbe donio pune ruke posla na intervencijama uklanjanja drveća i ispumpavanja vode koje je uzrokovalo nevrijeme, vatrogasci u Tuškanima ipak su i u takvom danu održali svoju vježbu.

Jučerašnju kišu i klizav kolnik iskoristili su za pretpostavku vatrogasne vježbe. Jer upravo je to bio uzrok prometne nesreće u kojoj je vozač izgubio kontrolu, sletio s ceste i zabio se u obližnju kuću. Vozač je ostao zarobljen, a u pomoć dobrovoljcima iz Tuškana koji su prvi stigli na nesreću i aparatom za početno gašenje ugasili požar automobila, stigli su vatrogasci iz Mahićna koji su pomoću hidrauličnog alata izvadili unesrećenu osobu.

Požar se zatim proširio na objekat, točnije krovište pa su unutarnjom navalom zajedno s DVD-ima Mahićno i Priselci gasili požar, a vatrogasci DVD-a Gorščaki-Vukoder štitili su okolnje objekte od proširenja požara.

Na samoj vježbi sudjelovalo je 15 vatrogasaca DVD-a Tuškani, Mahićno, Priselci i Gorščaki-Vukoder, a vježbu su pozorno pratili i brojni promatrači. Inače ova četiri društva zajednički djeluju u četvrtom požarnom sektoru grada Karlovca, tako da su im ovakve vježbe iznimno važne, a ovom su zadovoljni kaže zamjenik zapovjednika DVD-a Tuškani Stjepan Šimunić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vjezba_tuskani/*{/rokbox}