web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Razmjena mladih u Dugoj Resi

DUGA RESA – Spoj virtualnog i realnog ideja je razmjene mladih koja se do 22. kolovoza održava u učeničkom domu u Dugoj Resi. Radi se o projektu Virtu(Re)ality check ili Virtu(Re)alna provjera u sklopu programa Erasmus + u kojem sudjeluju 42 osobe iz Poljske i Hrvatske.

Glavne aktivnosti uključuju ICT – nove tehnologije, digitalne radionice i edukacije o pametnom i sigurnom korištenju novih medija, sudjelovanje mladih, zdrave načine života i izviđačke vještine preživljavanja i životnih vještina na otvorenom. Organizator je udruga Jablani iz Zagreba koja promiče vrijednosti civilnog društva kod djece i mladih. Stečene vještine, znanja i kompetencije mladi će kasnije koristiti u privatnom i profesionalnom životu.

U Hrvatskoj ovim programom koordinira Agencija za mobilnost i projekte Europske unije, a udruga Jablani do sada je provela čak osam projekata međunarodnih razmjena. Zadovoljni su i gosti iz Poljske, ali i domaćini koji su naučili puno novih stvari.

U svakom slučaju mladi su stekli nove vještine i znanja koja će im sigurno koristiti u životu, a u Udruzi Jablani nadaju se i pomoći mladima na tržištu rada i u borbi protiv nezaposlenosti.