web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Povorka i vatromet za početak još jedne pivske fešte

KARLOVAC – Tradicionalna povorka, vatromet, hektolitri piva – recept je to za početak još jednih Dana piva u Karlovcu. Novi koncept koji je sinoć predstavljen na Korani nekima se svidio, a nekima ne, no, jedno je sigurno, na Sportsko rekreacijskom centru Korana sinoć se nije moglo proći od znatiželjnih posjetitelja koji su u neviđenom broju došli vidjeti početak desetodnevne pivske manifestacije.

Prošle godine uvedena novina da tradicionalna pivarska povorka krene s Trga bana Jelačića nastavljena je i ove godine. Povorka sačinjena od članova raznih KUD-ova, mažoretkinja i orkestara, od kojih su neki došli iz drugih krajeva naše zemlje, od Starog placa do Korane kroz grad se kretala više od sat i pol. I ove su godine mnogi građani izašli na ulice kako bi ih pozdravili i još jednom svjedočili nastavku tradicije koja je započela davne 1984. godine.

Kako bi nastavili tradiciju, i ove godine prvi gutljaj piva popili su gradonačelnik Damir Jelić i predsjednica Uprave Karlovačke pivavare Branka Slaveska.

Novi koncept koji je uveden na Korani, uz drugačiji raspored šatora i ostalih zabavnih sadržaja, promijenio je posjetiteljima i smjer kretanja. Budući da se na Dane piva ulazi samo na jedan ulaz, te nema pontonskog mosta, posjetitelji mogu doći samo preko velikog Koranskog mosta, zbog čega se stvaraju dodatne gužve. Nekima se ni to nije svidjelo. Drugi su pak jako zadovoljni ovogodišnjom organizacijom.

Desetodnevna manifestacija otvorena je spektakularnim vatrometom, a za dobru zabavu do duboko u noć pobrinula se Maja Šuput.

Galeriju slika s povorke i otvorenja pogledajte na facebook stranici Trend radija.

dani_piva_2014_2

dani_piva_2014_3