web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Strategija razvoja Krnjaka u izradi: Potencijali turizam i poljoprivreda

KRNJAK – Općina Krnjak krenula je u izradu strategije razvoja, koja se trenutno nalazi u završnoj fazi, jer radi se o dokumentu koji mora imati svaka općina, a Krnjak će svoju strategiju temeljiti većinom na razvoju poljoprivrede kao najvažnije grane ovog kraja.

U izradu strategije uključeni su svi poslovni i privatni subjekti s područja općine Krnjak, njihovi projektni prijedlozi bit će uvršteni razvojnu strategiju, koja se iz rađuje uz pomoć Razvojne agencije Karlovačke županije Karle.

Podsjetimo kako je u izradi i Strategija razvoja lovnog i ribolovnog turizma Karlovačke županije koja se izravno nadovezuje na nacionalnu strategiju, a trebala bi osigurati pozicioniranje naše županije na karti turističkih odredišta za lovni i ribolovni turizam. Općina Krnjak i tu ima potencijala, a upravo ovih dana bit će odrađenin sastanci s predstavnicima lovačkih udruga s ovog područja, a velik potencijal je i buduća poslovna zona.

Općina Krnjak će po izradi Strategije biti spremna za europske fondove, a to i jest glavni cilj. Uz pomoć svih subjekata kao i ideja građana želi se omogućiti razvoj ovog područja koje je godinama bilo zanemareno, a potencijal postoji.