Sve je spremno za Obrtnički sajam – nova lokacija, više izlagača te prvi Sajam eko proizvoda

KARLOVAC – Obrtnički sajam ove godine ima novu lokaciju, traje kraće i ima više izlagača nego prijašnjih godina. Pripreme su u tijeku, a do srijede u 17 sati kad je predviđeno svečano otvorenje Sajma šator veličine 800 četvornih metara bit će spreman za 61 izlagača iz šest županija, kao i goste iz Slovenije te Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Udruženja obrtnika grada Karlovca i Obrtničke komore Karlovačke županije, od 27. do 30. kolovoza bit će održan 11. Obrtnički sajam. Podsjetimo, 2001. godine održan je prvi sajam u sklopu Dana piva, koji je održavan do 2008. tada je bila pauza do 2012. kad je Sajam opet vraćen na Dane piva. Ove godine sve je spremno na Trgu bana Josipa Jelačića.

Očekuje se nastup 61 izlagača, od čega devet ekoloških proizvođača u sklopu Prvog sajma ekoloških proizvoda Karlovačke županije. Ovim sajmom unutar sajma daje se dodatni poticaj ekološkoj proizvodnji, a samim time i posjetitelji će biti informirani o raznovrsnoj i vrijednoj ponudi lokalnih ekoloških proizvođača. U planu je i nekoliko predavanja o ekološkoj proizvodnji, ali i eko kutak sa prezentacijom starih strojeva i alata.

Sajam će bit otvoren svakog dana od 9 do 22 sata, pripremljena je i gastro ponuda, a u večernjim satima i dobra zabava uz glazbu. Svi su pozvani da dođu i posjete sajam, a nakon toga se upute na ŠRC Korana i uživaju u ponudi Dana piva.

obrtnicki_press