U Karlovcu predstavljen sustav javnih bicikala

KARLOVAC – “Sjedni i vozi!” – tako glasi slogan sustava javnih bicikala koji korisnicima omogućuje brz, jedostavan, jeftin i ekološki način prijevoza. Kako bi se ustanovilo jesu li Karlovčani uopće zainteresirani za ovakav način korištenja bicikala, organizirana je prezentacija na kojoj su građani koji su to željeli mogli dobiti upute o načinu unamljivanja, ali i besplatno isprobati ponuđene bicikle.

Hoće li sustav javnih bicikala u Karlovcu dosta profunkcionirati, ne ovisi međutim samo o interesu Karlovčana za njihovo unajmljivanje, već i o tome hoće li gradska uprava uspjeti osigurati novac za ovu namjenu iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, rekao je Miloš Đanković, stručni suradnik za promet Grada Karlovca.

Iako još nije sigurno hoće li ovaj sustav doista zaživjeti u Karlovcu, nekoliko građana već se danas registriralo za njegovo korištenje. A dok javni bicikli ne dođu za stalno u Karlovac, tu će uslugu moći koristiti u Zagrebu, Šibeniku, ali i još 80 gradova diljem svijeta. Nadajmo se da će se i Karlovac uskoro naći na popisu tih gradova, kako bi titula najbiciklističkog grada u Hrvatskoj dobije još jednu novu dimenziju.