web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Započela Ljetna škola mladih Crvenog križa

GENERALSKI STOL – Dvadesetak osnovaca iz cijele Karlovačke županije sudjeluje na drugoj Ljetnoj školi mladih županijskog Društva Crvenog križa, koja je danas započela u toplicama Lešće. U četiri dana, koliko će trajati škola, usvojit će nova znanja i vještine, koje će potom dalje prenositi vršnjacima u svojim sredinama.

Crveni križ najveća je i najstarija humanitarna organizacija, a kako na mladima svijet ostaje, jasno je da je nužno od malih nogu poticati volonterizam i kod mladih njegovati osjećaje humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja. Upravo s tim ciljem organizirana je i Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Karlovačke županije, kaže Mirjana Puškarić, ravnateljica Društva Crvenog križa Karlovačke županije.

Mladi ljudi educirani i spremni pomoći od neprocjenjive su važnosti, u što smo se imali prilike uvjeriti tijekom vremenskih nepogoda koje su posljednjih mjeseci pogodile ne samo Hrvatsku, nego i cijelu regiju. U županijskom Crvenom križu zadovoljni su trenutnim interesom mladih iz lokalih društava za rad za dobrobit zajednice, no i dalje je, upozoravaju, nužno raditi na njihovoj motivaciji.