Novi poligon za vježbanje u Dugoj Resi

DUGA RESA – Poligon za vježbanje na obali Mrežnice u Dugoj Resi službeno je predstavljen, iako ga već neko vrijeme koriste rekreativci, ali i sportaši. Projekt Vježbajmo uz Mrežnicu je uz grad Duga Resa podržala i Karlovačka pivovara kroz donacijski natječaj Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju.

Nakon vježbališta na lijevoj obali Mrežnice, danas je predstavljeno i ono na desnoj obali, ali prema riječima sportaša s više sprava i mjesta za vježbanje.

Osim stvaranja sportsko – rekreativne zone ovo vježbalište ima i ulogu obogaćivanja turističke ponude Duge Rese. Izgradnja ovakvih poligona za vježbanje bitna je stoga osim za sportaše i za širu populaciju koja se na ovaj način može rekreirati, a time i doprinijeti svom zdravlju, poručio je između ostalog višestruki prvak Hrvatske u bodybuildingu Sandi Imerović.

vjezbaliste_dresa1

Sport kao gospodarska grana ono je čemu teže u Gradu, izgradnja ovog, drugog po redu poligona uz Mrežnicu još je jedna karika u stvaranju sportsko – rekreativne zone grada Duge Rese, kaže pak zamjenik gradonačelnika Zoran Vilović.

Karlovačka pivovara je od 2009. do danas financirala 137 projekata kroz svoj donacijski natječaj, a kroz tjedan dana trebao bi biti završen i novi natječaj, stoga su sve Udruge koje imaju projekte kojima se doprinosi lokalnoj zajednici pozvane da se prijave.