web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Biciklistički maraton dug 312 kilometara za stradale vatrogasce na Kornatima

SLUNJ – Smrtno stradavanje dvanaestorice vatrogasaca u Kornatskoj tragediji prije sedam godina jedna je od najvećih mirnodobskih nesreća u Hrvatskoj. Vatrogasci su stradali tijekom gašenja požara, i to njih trinaest. Dvanaest ih je poginulo, dok je Frane Lučić jedini preživjeli. Upravo njima u čast jučer je iz Zagreba krenuo biciklistički maraton.

Ideja za Prvi biciklistički maraton za vatrogasce stradale u požaru na Kornatima krenula je iz DVD-a Sesvetski Kraljevac u suradnji s članovima Biciklističkog Kluba Sutla. Članica DVD-a Sesvetski Kraljevac Ana Marija Baričević prošle godine bila je na šestoj godišnjici Kornatske tragedije i ove godine je odlučila dati svoj doprinos obilježavnju ovog tragičnog događaja.

Cilj maratona je i podizanje svijesti svih nas građana o opasnostima s kojima se susreću vatrogasci pri obavljanju svojih zadaća kako bi spasili nas i našu imovinu.

U bicilijadi sudjeluje 60-ak što vatrogasaca što biciklista, iz Zagreba, Zadra, Obrovca, Vodica te susjedne BiH. Ukupna dužina koju će prijeći u četiri dana od Zagreba do Vodica duga je 312 kilometara.

Na svom putu jučer su stali u Slunju gdje su ih ugostili članovi DVD-a Slunj koji su sudionicima ovog maratona pružili krov nad glavom i okrijepu, a pozdravio ih je i županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković koji je podršku maratonu obećao i iduće godine i to ne samo u vidu smještaja, već je napomenuo kako će se i vatrogasci naše županije priključiti ovom maratonu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/maraton_vatrogasci/*{/rokbox}