Hrg: Marasu je bolje da šuti

KARLOVAC – Jedini podaci kojima ja vjerujem su oni Hrvatske obrtničke komore, a prema njima u posljednje tri godine zatvoreno je 15 tisuća obrta, stoga ministar Maras laže kad govori da je broj obrta na istoj razini, kazao je predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Prije tri godine je Kukuriku koalicija obećavala 50 tisuća novih radnih mjesta u obrtu i malom poduzetništvu, a prema podacima HOK-a u tom razdoblju nestalo je 15 tisuća obrta. Hrvatske su statistike inače čudne i prema njima smanjuje se i broj zaposlenih i broj nezaposlenih, stoga se postavlja pitanje jesu li zavodi za zapošljavanje postali statistički ured Vlade za lažno prikazivanje stanja u društvu, pita se Hrg. Očito su u tijeku pripreme za izbore, pa ni ne čudi lažna statistika, dodaje Hrg.

Uz dužno poštovanje prema ministru, ipak smatram da on kao čovjek koji nema ni dana radnog staža u obrtu nema pojma koji su problemi, stoga mu je bolje da šuti, kaže predsjednik HSS-a.

Tonemo iz dana u dan, Vlada nema nikakvog plana, niti strategije, neće se ništa dogoditi samo od sebe, kaže Hrg te dodaje da on ne spada u kategoriju onih koji samo kritiziraju već i nudi rješenja.

Između ostalog potrebno je stimulirati obrazovanje mladih da se školuju za zanatska zanimanja, Hrvatskoj ne trebaju megalomanski projekti, već čitav niz malih programa das se zemlja regionalno razvija u cilu očuvanja radnih mjesta, kaže Hrg.