Završena ovogodišnja Koranska liga

KARLOVAC – Utrkama 8. kola, nakon kojih je uslijedilo proglašenje ukupnih pobjednica i pobjednika u svim kategorijama natjecanja, završena je ovogodišnja sportsko-rekreativna atletska “Koranska liga” u organizaciji Atletskog kluba KA-TIM Karlovac. Ukupno je sudjelovalo 114 natjecateljica i natjecatelja, dok je u utrkama djece i mladih nastupilo ukupno 92 predškolaca i učenika.

Prema pravilima ovogodišnje lige, nužan uvjet za osvajanje medalje i prigodne nagrade bilo je sudjelovanje u najmanje pet od osam kola. No, nagrađivala se i redovitost, za svako dodatno otrčano kolo s 5 bodova, što se u nekim kategorijama pokazalo presudnim za konačni poredak. Drugačije rečeno, nisu svuda pobijedili najbrži, već brzi koji su uz to bili najuporniji.

U kategoriji 2500 metara – muškarci najbolji su bili Martin Galović, Lovro Galović i Lovro Mejašić.U kategoriji 2500 metara – žene prva tri mjesta osvojile su Mirela Čižić, Maja Purgar Ivka i Sonja Dragojević.

U utrkama na 5000 metara – muškarci prva tri mjesta drže Tihomir Fehervary, Petko Drakulić i Nikica Vrabac. Kod žena, na 5000 metara najbolje su bile Gabrijela Šalković, Vesna Brajak i Maja Lukić.

AK KA-TIM Karlovac zahvaljuje svim trkačicama i trkačima ovoljetne Koranske lige na sudjelovanju i podršci u provedbi sportsko-rekreacijske priredbe koja je obnovljena nakon sedam godina stanke.

koranska_liga_2