web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Sutra se u Zvečaju igra humanitarni nogometni turnir, HDZ-ovci će zaigrati za Udrugu “Sunce”

KARLOVAC – Humanitarno sportski događaj pod nazivom “Lopta dobrote” u organizaciji Županijske organizacije HDZ-a najavljen je danas na press konferenciji u prostorijama HDZ-a na Mažuranićevoj obali.

Riječ je o nogometnom turniru, koji će u subotu biti održan u Zvečaju na igralištu Nogometnog kluba “Mrežnica”. Turnir počinje u 9 sati, a sva prikupljena sredstva od kotizacije, ali i od dobrovoljni prilozi bit će uplaćeni ra račun dugoreške Udruge “Sunce”.

Inače, Udruga “Sunce” okuplja djecu i osobe s poteškoćama u razvoju te im kroz rad nastoji poboljšati kvalitetu života. Snježana Božičević, predsjednica te Udruge zahvalila je danas tijekom konferencije organizatorima turnira podsjetivši da je prva donacija Udruzi upravo stigla od HDZ-a, točnije od dugoreške mladeži te stranke. Ova će im donacija, kaže predsjednica, biti značajna jer provode projekt važan za članove. Radi se o projketu terapijskog plivanja, a kako za navedeni projekt nisu dobili dovoljno sredstsva od lokalne uprave, novac prikupljen na turniru utrošit će na nastavak istog.

– Ova vaša akcija sve nas je jako razveselila, i sada se nadamo da ćemo moći odraditi puno više odlazaka na bazen te da će naši korisnici biti zadovoljni. Naime, za njih je vrlo bitno da kontinuirano odlaze na bazen jer se terapijsko plivanje pokazalo vrlo korisno za njih. Poboljšava cirkulaciju i disanje što je vrlo dobro za osobe s intelektualnim teškoćama. Dobro je za koordinaciju pokreta, utječe općenito na raspoloženje i na emocionalnu i psihičku stabilnost te smanjuje spazam mišića, kaže predsjednica Udruge “Sunce”.

1hdz

Na sutrašnjem turniru zaigrat će deset ekipa, a na ovaj hvale vrijedan humanitarno sportski događaj pozvani su svi, rekao je koordinator turnira Damir Radinović.

Građane je na turnir pozavo i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivan Vučić, dodavši da se HDZ uvijek rado uključuje u akcije tog tipa, ali i da ih isto tako rado organizira. Izrazio je nadu da ovaj turnir postane tradicionalan, a obzirom da je HDZ kao stranka članica Europske pučke stranke, nada se da će narednih godina humanitarni nogomet zaigarti i europski pučani.