web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Na međunarodnom Buba susretu ove godine 50-ak vozila

KARLOVAC – Ovoga vikenda održan je tradicionalni međunarodni susret starih Volkswagen vozila “Bube na 4 rijeke”. Okupilo se nešto manje vozila nego prijašnjih godina, a razlog je istovremeno održavanje jubilarnog susreta u susjednoj Sloveniji, koji je karlovačkom buba mitingu “oteo” dio posjetitelja. Zbog toga je u posljednji trenutak došlo do promjene programa, a Karlovčani koji su planirali u nedjelju razgledati stare bube na početku Radićeve ulice ostali su kratkih rukava.

– Ovogodišnji Buba susret u Karlovcu pomalo je podbacio budući da se dio vlasnika popularnih Volkswagenovih vozila odlučio posjetiti veliki međunarodni susret ljubitelja buba koji se u isto vrijeme održavao u Sloveniji. Ipak, okupilo se 50-ak sudionika iz Austrije, Njemačke, Slovenije, pa čak i Švicarske, bilo je jako lijepih vozila, dobro smo se zabavili, pa možemo reći da smo zadovoljni – kaže Denis Gojković – Veriga, dopredsjednik Oldtimer Buba klub Karlovac.

Volkswagenova Buba omiljena je u cijeloj Europi, tako je na karlovačkom susretu osim ljubitelja buba iz susjednih zemalja bio i jedan koji je zbog susreta potegao čak 1.400 kilometara iz Švicarske. Isto tako, ne postoji profil prosječnog buba fana – vole ih ljudi oba spola i svih dobnih skupina. Buba susreti organiziraju se kako bi se ljubitelji Buba vozila okupljali, družili i razmjenjivali iskustva. Zbog toga je osnovan i karlovački Buba klub, koji broji dvadesetak članova.

bube3

bube2