web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Speleo Film Festival i ove godine na Starom gradu Dubovcu

KARLOVAC – Četvrtu godinu za redom Karlovac će biti domaćin Speleo Film Festivala, prijave su još otvorene, a valja istaknuti kako je Festival svojom kvalitetom i dosljednošću poprimio zapažen nacionalni i međunarodni karakter, kao jedan od rijetkih s tom tematikom u svijetu.

Stari grad Dubovac za lokaciju održavanja Festivala izabran je jer se na taj način pokušava vratiti život te je cilj da to postane i tradicija. Speleo filmovi su rijetki, kao što su i festivali s tom tematikom.

Grad Karlovac financijski podržava ovaj projekt, a na Festivalu osim filmova iz okruženja sudjeluju i filmovi iz zapadne Europe, Azije i Novog Zelanda, tako da su svi zainteresirani pozvani da 27. rujna dođu na Stari grad i pogledaju speleo ostvarenja. Cilj je i ovaj Festival staviti na kartu Europe, ali i svijeta, u cilju razvoja turističke ponude našeg grada.

Dokumentarni speleološki filmovi traju od tri do 15 minuta, jer snimiti 15 minuta materijala u špilji je zahtjevan posao čak i za iskusne speleologe.

Prijave su u tijeku do 20. rujna za sada je prijavljeno više od deset filmova, no organizatori očekuju da će broj biti još veći.