Komora i ove godine organizira nastup svojih članica na Ekobisu

KARLOVAC – Tri tvrtke s područja Karlovačke županije i županijska Obrtnička komora predstavit će se na Međunarodnom ekološkom sajmu EKOBIS u Bihaću, koji započinje sutra i trajat će do 7. rujna. Na zajedničkom štandu izlažu Karlovačka pivovara, Aquaterm i Slovin Unique iz Rastoka.

Izložbeni program ovog sajma obuhvaća proizvodnju organske hrane, ekološku ambalažu, preradu i recikliranje otpada i sekundarnih sirovina, sustave za pročišćavanje voda, tradicionalne obrte i zanate, te turističku i ugostiteljsku ponudu. Prema najavama organizatora, sudjeluju izlagači iz 10 zemalja, među kojima su, uz tvrtke iz zemalja regije, i tvrtke iz Kine, Indonezije, Njemačke, Austrije, Italije i Slovačke.

Sastavni dio sajma bit će različiti tematski skupovi, između ostaloga i međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji pod nazivom “Održivi razvoj i eko turizam”.

Inače, Županijska komora Karlovac lani je na Ekobisu obilježila 15. godišnjicu potpisvanja sporazuma o suradnji s Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona, koja je i organizator sajma.