Obala Ivana Trnskog dobiva mješovitu kanalizaciju

KARLOVAC – Vodovod i kanalizacija započeo je s radovima na izgradnji mješovte kanalizacije na Obali Ivana Trnskog. Prilikom pregleda terena pronađeno je 14 ispusta kanalizacije u rijeku Kupu i to je sada odlučeno izmjeniti, odnosno sva ta domaćinstva priključiti na kanalizacijsku mrežu.

– Da bi to učinili gradimo oko 670 metara mješovite kanalizacije, a usput kad već to radimo, izmjenit ćemo i vodovod u cijeloj dužini zahvata. Vrijednost radova je oko 2,5 milijuna kuna s PDV-om, a rok za izvođenje radova je 90 dana, kazala nam je voditeljica Sektora tehničke podrške ViK-a Elvira Rožić Marić.

Iako su se mnogi ponadali kako bi ovi radovi mogli riješiti poplave na Obali Trnskog i njeno zatvaranje za promet za svake veće kiše, taj problem, čini se, ipak neće biti riješen.

– Ovim projektom mi rješavamo problem ispusta u Kupu, a ne problem prometnice i oborinskih voda, dodala je Rožić Marić.

Osim što će stanari dobiti kanalizacijsku mrežu, kada radovi budu gotovi morat će se na nju i priključiti što podrazumjeva i plaćati te troškove kao i one pročišćavanja.

Što se oborinskih voda tiće, upitali smo Grad Karlovac hoće li se s obzirom da će cijeli taj potez biti u radovima i oni priključiti te riješiti problem oborinskih voda. U priopćenju iz grada stoji kako je izgradnja oborinske odvodnje, prema novom Zakonu o cestama, dio ceste koji spada u infrastrukturu za koju je potrebna izrada projektne dokumentacije i ishođenje dozvola. Sve to iziskuje financijska sredstva koja za sada nisu u  programu gradnje.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/obala_trnskog_radovi/*{/rokbox}