web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kupa i Korana i dalje rastu, voda u dvorištima u pojedinim dijelovima grada

KARLOVAC –  Vodostaji karlovačkih rijeka od sinoć su opet u porastu, a redovne mjere obrane od poplava od rano jutros su na snazi. U odnosu na Kupu, Korana raste brže što dokazuju poplavljena dvorišta te obiteljske kuće i dvorišne zgrade u Logorištu i Mostanju. Stabilizacija vodostaja, kažu u Hrvatskim vodama, očekuje se tek u noći.

Već uobičajeno zbog vode na kolniku zatvorene su brojne prometnice na karlovačkom području, još jutros djelatnici Vodoprivrede radili su na zatvaranju propusta na drežničkom nasipu, a Obala Ivana Trnskog kao i uvijek za većeg vodostaja nije prohodna. Oni najhrabriji upustili su se pak u vožnju prema Gornjem Mekušju iza nogometnog stadiona. Na Maloj Švarči uobičajena sllika: dvorišta su pod vodom.

Šteta na polju će se vidjeti tek kad se voda povuče, no sigurno će biti i do desetak tisuća kuna jer kukuruz je već bio spreman za branje. Poplava koja je proljetos zahvatila ovo područje bila je puno opsanija, voda je tada prodirala u garaže i podrume, sada su srećom u nesreći poplavljeni samo vrtovi, kažu mještani. Na Logorištu slična situacija, dvorišta su pod vodom.

Službe su pak u stanju pripravnosti, a vatrogasci su u pojedinim dijelovima županije i odradili dio posla. U općini Rakovica su naši vatrogasci u suradnji s Ličko – senjskom županijom radili na podizanju zečjih nasipa na rijeci Korani, na području Plaškog izlila se rijeka Dretulja, a vatrogasci obilaze to područje jer je par zaseoka ostalo odsječeno. Na području Karlovca provođene su redovite mjere na područjima poplavljenim pri današnjem vodostaju.

Karlovčani su već naviknuti na visoke vodostaje, no oprez nije naodmet, osobito u slučaju novih oborina, kojih prema meteorolozima ne bi trebalo biti.

Prema zadnjim podacima Hrvatski voda Korana u Karlovcu u 16 sati bila je na 720 cm, a Kupa na 719 cm, odnosno obje rijeke narasle su u odnosu na stanje u 15 sati.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/poplave_0509/*{/rokbox}