web karijera 1160*120
web struka 1160*120

MIOŠ I PRIRODOSLOVNA ŠKOLA NA GODINU ZAJEDNO?

KARLOVAC – Od 2011 godine postoji inicijativa za preseljenje Mješovito industrijsko – obrtničke škole iz prostora u Domobranskoj 2, u Prirodoslovnu školu na Gazi. Kako saznajemo, MIOŠ je već 16 godina podstanar u gradskom prostoru, odnosno Osnovne škole Braće Seljan.

Cilj je stvoriti bolje uvjete za rad i jedne i druge škole te racionalizirati troškove. Preseljenje bi trebalo započeti za godinu dana no prethodno je potrebno osigurati adekvatan prostor i održati kontinuitet nastave za sve učenike. Jedina moguća prepreka koju navodi županijski pročelnik Željko Šančić je kod javne nabave i izvođenja radova.

Interesantan je podatak da su ove dvije škole već djelovale zajedno, a nakon razdvajanja, ovo bi bilo trajno rješenje prostornog ujedinjenja tih dviju obrazovnih institucija. OŠ Braća Seljan prostor je potreban radi uspostavljanja jednosmjenske nastave, a sve su glasnije indicije o dolasku Prve Katoličke gimnazije u Karlovac, no Šančić za sada nema saznanja o tome.

U Prirodoslovnoj školi navode da je ovo rješenje itekako dobrodošlo, što nam je i potvrdio ravnatelj Nenad Klasan.

Željko Šančić zajedno s stručnim povjerenstvom na čelu sa dožupanom Ivanom Banjavčićem trebao bi donijeti pravu odluku a kakav će ishod situacije biti na kraju, vrijeme će pokazati.