Adriadiesel opet radi

KARLOVAC – Dvjestotinjak radnika karlovačkog Adriadiesela vratilo se na posao. Nitko od njih nije želio odustati od tvrtke i radnih mjesta, te je vjerovalo da će se naći rješenje i da će tvornica opstati. Nadu im je dala nova uprava, koja im je obećala i zaostale plaće.

Nakon gotovo dvije godine neizvjesnosti, čekanja na isplate plaća, štrajkove i prekide rada, sredinom kolovoza radnici Adriadiesela su ponovo upalili strojeve i započeli s radom. Srećom, posla za njih ima, te se nadaju da neće više biti nikakvih problema i da će nastaviti s radom.

Radnici su zadovoljni dogovorom, te se nadaju da će nakon do sad ugovornih poslova stići i nove narudžbe koje će im osigurati nastavak proizvodnje. Iako su radnici vraćeni na posao, predstečajna nagodba se i dalje nastavlja. Radnici se nadaju da će i taj proces biti pozitivno rješen.

Usprkos pokretanju proizvodnje i povratku na posao radnici Adriadiesela i dalje žive u neizvjesnosti. Optimizam im ne budi ni pad proizvodnje i konkurentnosti, te općenito loša situacija u hrvatskom gospodarstvu.